Esplêndida

Esplêndida

Lusitano (Peralta Pinha x Hostil)

Hoppe

Født i 2009

Skimmel

Stangmål 180 cm


Esplendida er avlet af Coudelaria Santa Barbara og er efter Peralta Pinha og Samarra. Peralta Pinha er efter Hipolito og er avlet af Coudelaria Alegria dos Pinhais i Brasilien, og avlsgodkendt med 71%. Peralta Pinha vandt bronze ved FEI World Cup i dressur for juniorer i Frankfurt i 2007. Samarra er efter Hostil, med Xaquiro som morfar, og er avlet af Guilherme Borba, og avlsgodkendt med 77%.

Hendes forældre er ud af meget kendte lusitano-stammer i Portugal.


Jeg har haft Esplendida siden hun var 9 måneder gammel. Jeg boede på det tidspunkt i Portugal, hvor jeg var i lære og under uddannelse. Hun er født meget stor i forhold til de andre lusitano hopper, som normalt kun bliver op til 155-160 cm.


I starten af det år hun blev 3 år red jeg hende ligeså stille til, mest på nogle små ture ud i terrænet. Samtidig satte jeg hende i fol, med den dengang "ukårede" hingst Escorial (også avlet af Coudelaria Santa Barbara, ejer Coudelaria Luís Bastos). Hingsten var på daværende tisdspunkt også kun tre år, men den lovede stort, og det samme gjorde Esplendida. Escorial blev avlsgodkendt med 78% i foråret 2013, så denne sammensætning kunne kun blive god.


Den 11. januar 2013 kom Inesperado til verden. Han er idag 6 år, og jeg er stadig den heldige ejer af denne fantastiske hest. 


Esplêndida har gået rigtig mange dressur stævner, og vi starter pt. landsstævner (MA).

I 2018 red vi VM i working equitation i München. Hun var på daværende tidspunkt kun 9 år, og har stadig meget lidt erfaring i de internationale stævner. Hun klarede turen til Tyskland fantastisk godt, og var den bedste rejsekammerat man kunne ønske sig på sådan en tur. De 4 dages konkurrence var hård kost, men vi var stolte af at repræsentere Danmark, også selvom vi endte i bunden af holdet, grundet en lidt uheldig diskvalifikation i dressuren.


Bedre held næste gang, og vi arbejder hårdt videre mod EM i 2020, hvor vi inden da forventer at have en del internationale starter.Esplêndida - 0 årEsplêndida - 1 årEsplêndida - 2 årEsplêndida - 3 år

diagram

Se flere billeder af Esplêndida